Korvakappale ja väliletku

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suuressa osassa käytössä olevista kuulokojeista käytetään perinteisiä korvakappaleita. Korvakappale on hyvä puhdistaa joka päivä. Jos vaikun eritys on runsasta, tukkeutuu korvakappaleen äänikanava nopeasti eikä kojeilla tällöin enää kuule mitään. Mikäli olet ns. kuivakorvaista tyyppiä, niin puhdista korvakappaleesi kuitenkin vähintään kahdesti viikossa.

Korvakappaleen pesun yhteydessä on varmistuttava siitä, että korvakappale on varmasti kuiva sekä ulkoa että sisältä ennen kuin kiinnität sen väliletkulla takaisin kuulokojeeseen. Näin varmistut, ettei kosteutta pääse etenemään kuulokojeen sisälle asti.

Korvakappaleet voi upottaa esim. kupilliseen hyvin lämmintä vettä ja lisätä korvakappaleiden pesuun tarkoitetun puhdistustabletin. Anna korvakappaleiden liota jonkin aikaa ja huuhtele ne sitten juoksevan veden alla. Korvakappaleen äänikanavan kuivaaminen käy helpoiten siihen tarkoitetulla puhdistuspumpulla.

Pumppua kannattaa käyttää siten, ettei tee pumppaavaa liikettä nopeassa tahdissa; tällöin korvakappaleen äänikanavassa tai ilmakanavassa oleva vesi saattaa vain liikkua tuossa kanavassa edestakaisin pumpun puhaltaessa ja imiessä vuorotellen. Oikea tapa on reipas puristus pumpusta ja sitten hitaasti antaa pumpun pyöristyä uudelleen. Puristus-löysäys liikettä kannattaa tehdä ainakin kymmenen kertaa.

Väliletku täytyy vaihtaa viimeistään kuukauden välein. Jos näin ei tehdä, väliletku kovettuu niin, että sen saa irti koukustaan vain vuolemalla. Kovettunut väliletku saattaa aiheuttaa kuuluvuuteen myös kaikumisen tunnetta. Huonolla tuurilla väliletku voi myös irrota kojeesta, koska kovettunut letku ei enää purista kuulokojeen koukkua. Näin arvokas kuulokoje putoaa ja katoaa.

 

 

 

Jaa...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone